Algemene website

"Samen geven we vorm en inhoud aan het onderwijs."

Marijke Jansen

Marijke Jansen werkt sinds april 2022 op het Coenecoop College als docent Zorg & Welzijn bij de afdeling vmbo. Ze geeft les aan de bovenbouw en is mentor van een derdejaars groep. Voordat ze op het Coenecoop kwam werken heeft ze jaren gewerkt in het mbo als docent verpleegkunde: “Mijn ervaringen die ik heb opgedaan als verpleegkundige en als docent in het mbo kan ik heel goed gebruiken in mijn huidige werk.” 

Haar ervaring in de gezondheidszorg inspireerde Marijke om het onderwijs in te gaan. “Ik vond het fijn om leerlingen in de gezondheidszorg te begeleiden. Toen ervaarde ik dat je veel kunt leren van elkaar,” vertelt ze. “Als theoretisch opgeleide hbo-verpleegkundige leerde ik in de praktijk ook veel van leerling-verpleegkundigen en van artsen in opleiding. Dat leren van elkaar ervaar ik nu ook op het Coenecoop College.” Haar doel is om kennis en praktische vaardigheden te combineren en over te dragen aan haar leerlingen. 

Marijke haar geschiedenis in de zorg heeft grote invloed gehad op haar onderwijscarrière. “In de zorg heb ik mensen kunnen ondersteunen vanuit hulpvragen die ontstaan wanneer er een verstoring optreedt in de gezondheid. Dat vond ik heel mooi werk om te doen,” vertelt ze. “Ondersteunen en begeleiden van mensen staat ook centraal in het onderwijs.” Om zich verder te specialiseren in het onderwijs heeft Marijke een docentenopleiding en de master ‘Leren en Innoveren’ gevolgd. 

Het Coenecoop is voor Marijke een warm bad. “Het Coenecoop is een levendige school waar iedereen welkom is. Ik voelde mij meteen welkom vanaf het eerste sollicitatiegesprek,” blikt ze terug. “Ik heb fijne collega’s en samen geven we vorm en inhoud aan het onderwijs. We stemmen af wie wat doet en kennen elkaar goed. Ik heb echt het gevoel dat we samen de leerlingen begeleiden en voor hen het onderwijs verzorgen. We geven elkaar steun en een luisterend oor wanneer dat nodig is.” 

De hoogtepunten van haar carrière omvatten niet alleen de overstap van de gezondheidszorg naar het onderwijs, maar ook de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de vormgeving van het onderwijs. "Het is prachtig om te zien hoe onderwijs en zorg hand in hand gaan, en hoe ik in beide velden iets kan betekenen," zegt Marijke trots. 

Deel het verhaal