Algemene website

"Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik me hier welkom."

Ellen Clements

Na tien jaar in de commerciële sector besloot Ellen Clements het roer om te gooien en over te stappen naar het onderwijs. En zo begon haar avontuur bij het Coenecoop College als docent Engels. "Ik was op zoek naar werk waar ik écht iets mee kon betekenen," zegt Ellen, die na een decennium in sales en projectmanagement de knoop doorhakte. Haar besluit kwam niet uit de lucht vallen. Ondanks dat ze vroeger dacht nooit ‘zoals haar ouders’ in het onderwijs te willen werken, bleek het onderwijsbloed ook door haar aderen te stromen. 

Het Coenecoop voelde direct als de juiste plek om haar carrièreswitch te maken. "Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik me hier welkom. Bij mijn omscholing werd ik goed geholpen en geadviseerd. Ik kreeg een goed beeld van de sfeer van de school en raakte erg enthousiast," herinnert Ellen zich. Nu mixt ze haar lessen Engels met haar liefde voor muziek, en dat werkt fantastisch. "Muziek is mijn ding, en dat gebruik ik om mijn lessen leuker te maken. Of we nou samen naar Engelse liedjes luisteren of zelf teksten schrijven, het slaat aan bij de kids." 

Naast het lesgeven studeert Ellen hard om haar onderwijsbevoegdheid te halen. Het is soms een uitdaging, maar ze vindt het geweldig. "Ja, het is druk en ja, ik moet veel ballen in de lucht houden. Maar de voldoening die ik ervan krijg, is onbetaalbaar." De momenten waarop ze ziet dat bij een leerling 'het kwartje valt’ en de stof écht begrijpt, daar doet ze het allemaal voor. "Zo'n 'aha'-moment bij een leerling, dat maakt mij echt trots!” 

Ellen lacht als ze terugdenkt aan hoe ze vroeger over haar bril dacht. "Mensen zeiden altijd dat ik er streng uitzag als ik mijn bril op had. Nu krijg ik juist complimenten over mijn 'hippe brillen'. Grappig hoe dingen veranderen, hè?" Het was een spannende stap voor Ellen, maar ze is tot op de dag van vandaag ontzettend blij dat ze voor deze school mag werken.

Deel het verhaal