Algemene website

Over ons

Over het Coenecoop 

Het Coenecoop College is een middelgrote school voor openbaar onderwijs. Dagelijks volgen ruim 1200 leerlingen onderwijs op onze beide locaties. Op onze prachtig nieuwe locatie in Waddinxveen bieden wij regulier onderwijs aan van vmbo tot en met gymnasium. In Boskoop hebben wij een onderbouwlocatie waar we voor leerjaar 1 tot en met 3 regulier en tweetalig havo-vwo onderwijs aanbieden. 

Het Coenecoop College maakt trots onderdeel uit van de Stichting Scala College & Coenecoop College. Onze stichting staat voor een breed aanbod aan uitstekend, boeiend openbaar voortgezet onderwijs in het Groene Hart. In veilige en fijne scholen, waar wij trots op zijn. Waar diversiteit vanzelfsprekend is. Waar je plezier hebt en kunt onderzoeken wie je bent. Waar je eerlijke kansen krijgt en waar er vertrouwen is dat iedereen zich kan ontwikkelen. 

Werken bij het Coenecoop 

Op het Coenecoop College bieden we onze medewerkers een fijne werkplek waar samenwerken en zelfstandigheid centraal staan. De cultuur binnen onze school wordt kenmerkt door een hoge mate van saamhorigheid en betrokkenheid. De sfeer is open en laagdrempelig. 

In onze school vind jij je basis op een kleine afdeling waar de lijnen kort zijn en je je snel op je plek voelt. Werken bij het Coenecoop doe je in Boskoop en Waddinxveen in moderne, open en kleurrijke gebouwen. 

We hebben ruimte voor jou en wie je bent. Je bent welkom en wordt betrokken en gehoord binnen onze school. We geven dan ook graag ruimte aan initiatieven die passen bij onze school. Ook bieden we je de ruimte om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen. En we hebben aandacht voor een goede balans tussen werk en privé. 

Opleidingsschool

Binnen het Coenecoop leiden wij niet alleen leerlingen, maar ook docenten op. Het gaat hierbij om docenten in opleiding en nieuwe docenten in tijdelijke dienst. Onze gecertificeerde schoolopleiders richten zich vooral op de werving van docenten in opleiding, waarbij we samenwerken met de Hogeschool Utrecht, en op de begeleiding van gecertificeerde werkbegeleiders (die studenten begeleiden). De focus van onze docentenbegeleiders ligt op de begeleiding van (beginnende) docenten met een tijdelijke aanstelling.

De investering in docenten in opleiding heeft diverse effecten. In de eerste plaats kunnen docenten in opleiding in de praktijk het vak leren. Daarnaast leren de begeleidende docenten opnieuw naar hun vak te kijken en blijven zij op de hoogte van de nieuwste inzichten op diverse onderwijsgebieden.

De opleidingsschool zorgt er mede voor dat studenten, docenten en leerlingen het allerbeste bij elkaar en zichzelf naar boven kunnen halen. Wil je contact met onze opleidingsschool? Mail dan naar: schoolopleiders@coenecoopcollege.nl.

Sollicitatieproces 

Laat jij op basis van je motivatie en je CV zien dat het Coenecoop goed bij jou past? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek zal in de meeste gevallen met een afdelingsleider of conrector en de sectieleider zijn. Ben jij én zijn wij na afloop enthousiast over deze kennismaking? Dan gaan we graag in een tweede gesprek nog wat verder de diepte in. Als zowel jij als wij een toekomst bij het Coenecoop College voor jou zien zitten, dan volgt vanuit ons een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenvoorstel. En hopelijk worden de handtekeningen dan gauw gezet! 

Arbeidsvoorwaarden 

Bij het Coenecoop College zorgen we goed voor onze medewerkers en bieden we goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Naast het feit dat je natuurlijk alle schoolvakanties vrij bent, ontvang je 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, een reiskostenvergoeding en je krijgt van ons een laptop. Ook krijg je toegang tot onze HuisAcademie, ons platform voor trainingen die het professioneel leren van onze medewerkers stimuleert en inspireert. 

We bieden je ook een gezonde werkomgeving en vinden (mentaal) welzijn erg belangrijk. Zo hebben we aandacht voor ieders mentale veerkracht met behulp van The Mental Move, waar onze medewerkers gratis gebruik van kunnen maken als zij hier behoefte aan hebben.  

In onze gezellige personeelsruimte zijn dagelijks vers fruit en gezonde snacks voor alle medewerkers beschikbaar. Maandelijks kun je gebruik maken van stoelmassage en een aantal keer per jaar organiseert onze personeelsvereniging leuke activiteiten en uitjes! 

Ruimte voor jouw ontwikkeling 

Het Coenecoop biedt uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met de gratis trainingen van onze HuisAcademie, ontwikkelbudgetten en diverse scholingsmogelijkheden ondersteunen we actief jouw carrière bij het Coenecoop.  

Jaarlijks bekijken we de vacatureruimte en kun je solliciteren voor een hoger functieniveau. Ook hebben we aandacht voor jouw functioneren. Iedere periode voeren de afdelingsleiders een individueel gesprek met hun teamleden en jaarlijks een functioneringsgesprek.