Algemene website

"Ik krijg de ruimte om mijn functie zelf vorm te geven."

Kim van Dalen

Kim van Dalen, geboren in het mooie Limburg en nu woonachtig in Alphen aan den Rijn, vond haar roeping in het onderwijs na een veelzijdige loopbaan. Als afdelingsassistent van de mavo-afdeling bij het Coenecoop College mengt ze haar rijke ervaring met haar passie voor onderwijs. “Hoe mooi is het om je kennis en vaardigheden door te mogen geven aan de volgende generatie?” zegt Kim enthousiast. Haar inspiratiebron? Juffrouw Bladt van de basisschool, die Kim leerde dat lesgeven zoveel meer is dan kennis overdragen. 

De functie bij het Coenecoop is Kim op het lijf geschreven. “Hier was ik naar op zoek. De afwisseling van zowel de organisatorische-, facilitaire- als lesgevende taken vind ik heel fijn,” vertelt ze. Omdat de functie nieuw is op school krijgt ze de ruimte om deze zelf vorm te geven. De balans tussen werk en privé, iets dat ze in de zorgsector anders ervaarde, is voor Kim nu ideaal. “Vakanties voelen nu echt als luxe, niet als noodzaak om bij te komen.” 

Kim's loopbaan weerspiegelt haar toewijding aan individuele begeleiding. Van het ziekenhuis tot de gehandicaptenzorg, haar focus lag altijd op het ondersteunen en ontwikkelen van jongeren. “Maar ik miste de ‘reuring’ van het onderwijs,” geeft Kim toe. “De afwisseling van werkzaamheden, de levendigheid en het contact met de jongeren. Die reuring heb ik zeker weer gevonden hier op het Coenecoop College.” 

Volgens Kim is het Coenecoop als ‘de wereld in het klein’. “Iedereen is voor, door en met elkaar bezig om deze ‘wereld’ draaiende te houden. Heel dynamisch dus en nooit saai,” zegt ze. “Leerlingen zitten er van elk niveau op elk een eigen afdeling. En per afdeling zie je echt terug dat eenieder, zowel leerlingen als medewerkers, zijn steentje bijdraagt. De betrokkenheid is groot van iedereen.” 

Deel het verhaal